Keski-ikäinen nainen nojaa hymyillen samanikäiseen mieheen.

Toinen todellisuus

Toinen todellisuus on näköalattomuuden todellisuus. Viikonloppu, kesäloma ja eläke kuuluvat siihen todellisuuteen, jossa laaja keskiluokka elää. Kun päivät täyttyvät köyhyyden, asunnottomuuden tai riippuvuuden tuomasta epävarmuudesta, arjen ja viikonlopun rytmi katoaa. Kun elämää ei pysty ennakoimaan eikä suunnittelemaan, lomat ja leppoisat eläkepäivät on peruttu.

Toinen todellisuus on usein näkymätön todellisuus: sitä ei osata tai haluta nähdä eikä kuulla. Näköalattomilta ei kysytä tulevaisuudesta, näkymättömiä ei nähdä eikä kuulla medioissa, mielipidekyselyt eivät tavoita heitä, joilta puhelimesta loppui virta jo ennen kuin se katosi.

Kaikkien elämä on yhtä arvokasta, kaikkien tarinat ainutlaatuisia ja kiehtovia. Kaikilla on oikeus toivoon, kaikilla tulee olla mahdollisuus elää toivoaan todeksi.

Todellisuuskäsitys eli maailmankuva on laajin mahdollisin käsitys todellisuudesta. Todellisuuskäsitys sisältää perustavat käsitykset todellisuuden luonteesta sekä tiedosta. Todellisuuskäsitys vaikuttaa ajatteluun, toimintaan ja yhteiskuntaan.

fi.wikipedia.org/wiki/Todellisuus

Mies istuu sohvalla ja soittaa kitaraa. Kitarassa on tekstiä ja iso risti. Miehellä on tatuoitu käsivarsi ja lyhyet hiukset. Oikealla puolella on sohvapöytä, jolla on tyhjä mehupullo, papereita ja kännykkä.

Juttu

"Kukaan ei kuntoudu päihdeongelmasta yksin"

Lue artikkeli
Etualalla puinen, hieman kömpelä nuolenmuotoinen viitta, jossa lukee KAN-koti. Taka-alalla kaksikerroksisen harjakattoisen puutalon pääty.

Juttu

Päihdeohjaaja on kuntoutuvan ihmisen peili

Lue artikkeli

Juttu

Seukkalassa jokainen tulee kohdatuksi

Lue artikkeli
Vasemmalla pöydällä krysanteemikimppu. Oikealla pöydän ääressä istuu vakava mies, joka katsoo eteenpäin kohti valoisaa ikkunaa.

Juttu

"Mulla on puhdas pöytä ja voin katsoa ihan uusin silmin eteenpäin"

Lue artikkeli
Piirroskuvassa vasemmalla on suurensuuri tietokoneen tai television ruutu, Oikealla oleva ihminen tuijottaa ruutua lasittunein silmin molemmissa käsissään kaukosäätimet.

Artikkeli

Kaikki ovat riippuvaisia

Lue artikkeli