Kirjoittajat ja kuvaajat

Toivon kirjoittajat ja kuvaajat esiintyvät aina omalla nimellään ja kasvoillaan. Tarvittaessa heidät saa kiinni Toivon toimituksen kautta toivo@sininauha.fi

Kirjoittajat ja haastattelijat

Iloisesti hymyilevä nuori nainen, jolla on pitkä poninhäntä, raidallinen pitkähihainen paita ja kädet rennosti taskuissa. Taustalla on metsätie.

Tuulimaria Bützow

Kirjoittaja on Tieto- ja tukipiste Tiltin asiakastyöntekijä, joka rentoutuu kodin remonttihommissa ja hyvien kirjojen äärellä.

Hymyilevä mies, jonka hiukset on päälaelta leikattu tasaiseksi ja jolla on rengaskorvakorut, isot silmälasit ja kauluspaita.

Utu Förbom

Kirjoittaja on Sininauhaliiton viestinnän suunnittelija ja sisällön tuottaja, joka suhtautuu intohimoisesti kirjoittamiseen ja ihmisoikeuksiin.

Hymyilevä nainen, jolla on pitkä otsatukka ja joka nojaa toiseen käteensä. Taustalla on huonekasveja.

Sari Jurvansuu

Kirjoittaja on A-klinikkasäätiön tutkija, jota kiinnostavat erityisesti osallisuuden ja ulkopuolisuuden teemat. Heti puutarhanhoidon jälkeen.

Hymyilevä, sänkitukkainen ja silmälasipäinen mies, jolla on käsivarret ristissä. Hänellä pikee-paita, jonka ylin nappi on auki, ja iso rannekello.

Jarmo Kantonen

Kirjoittaja on sote-alan suurimman yhteiskunnallisen yrityksen eli koko Diakonissalaitoksen konsernin lääketieteellinen johtaja ja Sininauhaliiton hallituksen jäsen.

Hymyilevä nainen, jolla on pyöreät silmälasit, korkeat poskipäät, keskijakaus, o-aukkoinen t-paita ja lyhyt kaulakoru.

Arja Krank

Kirjoittaja on yhteiskunnasta ja ihmisistä kiinnostunut toimittaja, joka vietti toukokuussa 2023 pari päivää Kortesjärven KAN-kodissa tutustumassa päihdekuntoutujien arkeen.

Pitkähiuksinen, vakava nainen, jolla on pitkät hiukset osittain kasvoilla.

Tiina Latvala

Kirjoittaja väitteli Tampereen yliopistosta terveystieteiden tohtoriksi vuonna 2016 aiheenaan nuorten rahapelaaminen. Hän tutkii rahapelaamisen aiheuttamia yhteiskunnallisia kustannuksia ja eriarvoisuutta THL:n Rahapelihaitat-tiimissä. Vapaa-aikanaan hän vaeltaa, pelaa lentopalloa ja käy kuntosalilla. Kesäisin hän kiertää matkailuvaunulla perheensä kanssa Suomea.

Kalju, silmälasipäinen ja vienosti hymyilevä mies, jolla on kauluspaita.

Tomi Lintonen

Kirjoittaja johtaa Alkoholitutkimussäätiötä ja tekee haitallisiin tapoihin ja addiktioihin liittyvää tutkimusta. Mieluiten hän liikkuu vesillä tuulen voimalla.

Pekka Lund

Kirjoittaja on Toivo-verkkomedian päätoimittaja ja Sininauhaliiton toiminnanjohtaja.

Naisella on kapeat kasvot, joita toiselta puolelta kehystää pitkä hiussuortuva ja toisella puolella on pitkä poninhäntä. Pusero on v-aukkoinen, hänellä on lyhyt kaulakoru.

Virve Marionneau

Kirjoittaja on Helsingin yliopiston tutkija, joka on perehtynyt rahapelimarkkinoihin ja niiden sääntelyyn ja joka opiskelee aikansa kuluksi eri kieliä.

Pitkähiuksinen, silmälasipäinen, pyöreäkasvoinen nainen.

Riitta Matilainen

Kirjoittaja työskentelee Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:ssä rahapelihaittaehkäisy-yksikön päällikkönä. Hän on valtiotieteiden tohtori ja kiinnostunut erityisesti rahapelaamisen historiasta ja rahapelitutkimuksen metodologisista kysymyksistä.

Sänkitukkainen ja leveäleukainen hymyilevä mies, jolla on kauluspaita, solmio ja puvuntakki.

Janne Nikkinen

Kirjoittaja on Helsingin yliopiston tutkija, joka on erikoistunut rahapelihaittoihin ja rahapelijärjestelmien vertailuihin ja joka pyrkii tekemään maailmasta eettisemmän.

Siilitukkainen mies, jolla on paljon naururyppyjä, kauluspaita ja villapusero.

Tuomo Salovuori

Kirjoittaja on Sininauhaliiton hengellisen työn kehittäjä, joka on kiinnostunut luonnon lahjoista, hyvän elämän edellytyksistä sekä kokonaisvaltaisen ihmiskuvan ja merkityksellisyyden edistämisestä.

Polkkatukkainen, silmälasipäinen nainen.

Inka Silvennoinen

Kirjoittaja on Sininauhaliiton pelihaittatyön yksikön (Peluuri ja Tiltti) päällikkö, joka retkipyöräilee pitkin Suomea ja innostuu kaikesta täysillä.

Kiharatukkainen, silmälasipäinen, leveästi hymyilevä nainen, jolla on vee-aukkoinen mekko.

Teresa Tenkanen

Kirjoittaja on hankesuunnittelija Takuusäätiö Rahat pelissä -hankkeessa ja rahapelihaittatyön asiantuntija, joka katsoo taloushaittoja rahapelierityisin silmälasein. Hän uskoo siihen, että myös taloudellinen toipuminen on mahdollista kaikille rahapeliongelmasta toipuville.

Hymyilevä, pyöreäposkinen, polkkatukkainen nainen, jolla on keskijakaus.

Satu Toivanen

Kirjoittaja työskentelee Sininauhaliitossa suunnittelijana, jäsenjärjestötuen tiimissä. Vapaalla hän nauttii hevosten kanssa puuhastelusta ja valokuvaamisesta.

Leveästi hymyilevä silmälasipäinen nainen, jolla on poolopusero ja hiukset koottuna ylös, istuu rennosti tuolissa jalka toisen päällä ja käsissään muistilehtiö.

Vuokko Viljakka

Kirjoittaja, varkautelainen freelancetoimittaja vieraili Veikkolan kohtaamispaikassa Leppävirralla ja vaikuttui. Hän on sitä mieltä, että jokaisen elämässä on niin hienoja tarinoita, että ne ansaitsisivat tulla kerrotuiksi.

Vienosti hymyilevä nainen, jolla on kiharat, olkapäille ulottuvat hiukset jakauksella ja roikkuvat korvakorut.

Marja Vuorinen

Kirjoittaja on Sininauhaliiton arviointipäällikkö, joka vapaa-aikanaan tekee kaikkea, mihin ei tarvitse tietokonetta: pienviljelee, laulaa, leikkii, lukee, maalaa, liikkuu luonnossa ja nauttii arkisista puhdetöistä.

Tiiliseinän edessä seisoo vasemmalla hupparissa poninhäntäpäinen hymyilevä nuorehko nainen. Oikealla on vakavahko lippalakkipäinen mies, jolla talvianorakki ja kauluspaita.

Hanna ja Köpi

Haastateltavat ovat Vihreä Keidas ry:n kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita.

Kuvaajat ja kuvittajat

Petri Jauhiainen

Hymyilevä nainen, jolla on pyöreät silmälasit, korkeat poskipäät, keskijakaus, o-aukkoinen t-paita ja lyhyt kaulakoru.

Arja Krank

Kirjoittaja on yhteiskunnasta ja ihmisistä kiinnostunut toimittaja, joka vietti toukokuussa 2023 pari päivää Kortesjärven KAN-kodissa tutustumassa päihdekuntoutujien arkeen.

Pitkähiuksisen naisen hiukset valuvat molemmille olkapäille ja hänen kasvonsa ovat hieman kallellaan.

Emilia Lehikoinen

Piirtäjä on porvoolainen kuvataiteilija, joka öljyvärimaalauksen ohella tekee myös kuvituksia ja teatterilavastuksia.